Eng

Resonoivan tarina

RESONOIVA design on lasten toimintaterapiapalveluita tarjoavan Aistipaja Resonoiva Oy:n toiminimi, jonka alla tehdään (terapiaa laajemmin) moniastisen teknologian konseptisuunnittelua ja konsultointia  yrityksille, jotka haluavat tuotteistaan ihmisläheisiä ja saavutettavia.

RESONOIVA design Oy aloitti vuonna 2013 yrityksenä, joka on erikoistunut uuden teknologian suomiin mahdollisuuksiin käyttöliittymissä ja sovelluksissa. Yhtiön perustaja Jukka Linjama on toiminut teknologian kehitystyössä VTT:n tutkijana, Nokian teknologiayksikössä, ja yhtenä perustajista suomalaisissa startup-yrityksissä Senseg ja Flexound.

Vuonna 2015 yritys päätti keskittyä kehittämänsä Taikofon- äänituntumalaitekonseptin tuotteistukseen. Yhtiöön tuli lisää osakkaita sekä rahoittajia, ja se vaihtoi nimensä heijastamaan uutta kasvu-uraa ja fokusta. Syntyi Flexound Systems Oy, joka on laajentanut tyynymäisten äänituntumaratkaisujen kehitystä kohti istuimeen integroitua moniastista äänentoistoa huonekaluissa, elokuvateattereissa ja kulkuneuvoissa. Muutoksen yhteydessä toiminimi RESONOIVA design siirtyi v 2016 Mirja ja Jukka Linjaman perustaman Aistipaja Resonoiva Oy.n aputoiminimeksi, jonka alla on tarkoitus tehdä moniaistisen teknologian kehitystyötä. Tämä on mahdollista yhtiön uusissa toimitiloissa, jossa on v 2024 alkaen ryhdytty kehittämään moniaistista teknologiaa soveltavaa kokeellista aistihuonekonseptia.

Resonoivan erityisosaamista on käyttöliittymien moniaistinen suunnittelu, esimerkiksi ääni- ja tuntosisällön käyttö visuaalisen sisällön (valaistus, video) kanssa kokonaisvaltaisesti. Tavoittelemme ratkaisuja, joista käyttäjät sanovat että ne resonoivat — herättävät käyttäjissä positiivista vastakaikua.